Keilamestaruus 6.-7.11.2023

KVES:lle kolme mestaruutta neljästä

EKL:n Kuopion Piirin keilamestaruudet ratkottiin taas neljän vuoden tauon jälkeen Rauhalahti Bowlingissa Kuopiossa 6-7.11.2023. Edellinen vastaava kisa pidettiin samassa paikassa marraskuussa 2019. Kisat oli toki suunniteltu pitää mm. vuonna Varkaudessa, mutta korona toi mutkia matkaan tauko venähti pitkähköksi.

Mukaan kisaamaan paremmuudesta keilailussa piirin alueella oli saapunut 39 keilailusta kiinnostunutta. Heistä 30 kisasi miesten sarjoissa ja yhdeksän naista omassa sarjassaan. Joukkueita (3 keilaajaa) saatiin kasaan 12.

Tuloksia

KVES:lle kisat olivat menestyksen suhteen tavallaan jatkumoa pari viikkoa sitten pidetyistä EKL:n mestaruuskisoista, sillä Rauhalahdesta kvessiläiset korjasivat parhaat palat miesten A-luokassa, naisten luokassa sekä joukkuekisassa.

Kiihkein ja mielenkiintoisin taistelu mestaruudesta nähtiin miesten A-luokassa, jossa tuore EKL:nSM-ykkönen Hannu Timonen ja SM-kakkonen Keijo Räsänen taistelivat mestaruudesta. Kisa huipentui viimeisen sarjan viimeisiin heittoihin ja niin vain kävi, että osat vaihtuivat. Keijo Räsänen keilasi luokan mestariksi tuloksella 1058 Hannu Timosen tullessa toiseksi 12 pistetä perässä. Luokan kolmas sija meni Kuopion eläkkeensaajien Jouko Rissaselle.

Naisten sarjassa kvessiläiset sisarukset Raija ja Riitta Turunen nappasivat kaksi podiumpaikkaa Raijan ollessa kisan paras tuloksella 961 ja Riitan sijoittuessa kolmanneksi. Heli Mähönen Pielaveden eläkkeensaajista oli kisan kakkonen.

Joukkuekisassa KVES:n trio Keijo Räsänen, Hannu Timonen ja Ossi Sairberg olivat kisan parhaita kuten Kurikan SM-kisassa. Kuopion eläkkeensaajien ja Pielaveden eläkkeensaajien korjasivatjoukkuekisan himmeämmät mitalit.

Miesten B-luokassa Kuopion eläkkeensaajat vei kolme kärkisijaa Hannu Rissasen olleessa parhaana kvessiläisenä neljäs.

Teksti: Hannu Rissanen