Juhlapuheen piti EKL:n toiminnanjohtaja Timo Kokko.

 

EKL:n Kuopion Piirin 45-vuotisjuhla pidettiin 28.3.2019 Kuopion kaupungintalon juhlasalissa. Juhlasta muodostui lämminhenkinen ja mieleen jäänyt tilaisuus. Juhlan avasi Piirin puheenjohtaja Mauri Liimatainen luoden katsauksen piirin syntyyn. Hän totesi myös Piirien tarpeellisuuden tänäkin päivänä EKL:n organisaatiossa. Juhlapuheen piti EKL:n toiminnanjohtaja Timo Kokko. Hän toi esiin monia tärkeitä eläkkeensaajien etujen kehittämistä koskevia asioita. Kuopion kaupungin tervehdyksen esitti vs. apulaiskaupunginjohtaja Jari Saarinen. Hän totesi eläkejärjestöjen ja vanhusneuvoston tärkeyden ikäihmisten asioiden esilletuomisessa ja heidän hyvinvoinnista huolehtimisessa. Hän piti myös kaupungin ja eläkejärjestöjen välistä yhteistyötä tärkeänä.

Juhlassa esiintyivät Savon Harmonikkaklubi, Kuopion Eläkkeensaajien kuoro, Annuliina Ikäheimo (yksinlaulua) säestäjänä Anna Antikainen (piano) ja Iisalmen Eläkkeensaajien puheenjohtaja Pertti Heiskanen (monologi). Juhlan juontajana toimi Marja Eskelinen.

Juhlassa jaettiin Piirin hopeinen ansiomerkki Eija Lempiselle ja Jouko Koistiselle. Puheenjohtaja kiitti Piirin hyväksi työtä tehneitä vapaaehtoistyöntekijöitä. Ruusun saivat Kaija Haajanen, Marja-Liisa Ikonen ja Tauno Mönkkönen.

Lopuksi salintäyteinen yleisö lauloi ”Eläkkeensaajien laulun”.